فهرست مطالب

روانشناسی سلامت - پیاپی 20 (زمستان 1395)

فصلنامه روانشناسی سلامت
پیاپی 20 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/12/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • خدیجه سلمانی *، ساناز سادات نعمت الله زاده ماهانی، سارا شهبازی، زهره استوار، لیلا گنجی صفحات 5-20
    هدف
    سرطان سینه شایع ترین و پرتلفات ترین سرطان بوده و از نقطه نظر عاطفی و روانی بیش از سایر سرطان ها زنان را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا هدف پژوهش حاضر مقایسه سبک های اسناد، تجارب معنوی و تاب آوری زنان مبتلا به سرطان سینه با زنان سالم میباشد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع علی – مقایسه ای است که بر روی کلیه زنان مبتلا به سرطان سینه ( 50 نفر ) و زنان سالم (50 نفر ) مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی تهران 1392 انجام شده است. روش نمونه گیری از نوع در دسترس بوده و دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک، همگن شدند. برای جمعآوری داده ها از پرسشنامه سبک های اسنادی، مقیاس تجارب معنوی روزانه و مقیاس تاب آوریکانر و دیویدسون استفاده شد. داده های پژوهش با آزمونهای تحلیل واریانس چند متغیره و t مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که بین سبک های اسنادی و مولفه های آن در رویدادهای خوشایند و ناخوشایند زنان مبتلا به سرطان سینه با زنان سالم تفاوت وجود دارد (P)، همچنین تجارب معنوی و تاب آوری زنان مبتلا به سرطان پستان با زنان سالم تفاوت معناداری دارد (P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از پژوهش می توان دریافت که سبک های اسناد، تجارب معنوی و تابآوری به عنوان سه عامل موثر بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان به حساب می آید. از این رو به نظر می رسد برگزاری دوره های آموزشی از قبیل روان درمانی حمایتی و مثبت نگر، درمان مبتنی بر شناخت درمانی و رفتار درمانی، برای زنان مبتلا به سرطان سینه به مدیران و مسئولان درمانی پیشنهاد می گردد
    کلیدواژگان: تاب آوری، تجارب معنوی، سرطان سینه، سبک های اسنادی
  • مجید صفاری نیا*، شیدا شریفی ساکی، هادی احمدی صفحات 21-33
    هدف
    مرور خاطرات به صورت کلامی یا غیرکلامی یک نوع ارتباط بین فردی است که افراد مسن یا بیماران مبتلابه اختلال های شناختی بابیان احساسات خود، فرصتی را برای تعاملات اجتماعی به وجود می آورند. هدف این پژوهش بررسی اثربخشی فنون درمان مرور زندگی بر وضعیت شناختی مردان سالمند بازنشسته شهر تهران است.
    روش
    جامعه ی آماری این پژوهش شامل مردان سالمندان بازنشسته ی مراجعه کننده به سرای بوعلی شهر تهران بود. از بین این افراد،30 نفر که علاقه مند به شرکت در پژوهش بودند به صورت در دسترس انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه گواه و آزمایش(هر گروه 15 نفر) جایگزین شدند. گروه ها قبل از آموزش و پس از آموزش به مقیاس آزمون کوتاه وضعیت ذهنی(MMSE) پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد که بین میانگین های دو گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون تفاوت معنادار وجود دارد و درمان مرور زندگی بر وضعیت شناختی سالمندان موثر است.
    نتیجه گیری
    درمان مرور زندگی به سالمندان بازنشسته کمک می کند تا حوادث و تجربیات گذشته را باخشنودی و لذت منعکس سازند ویک ثبات روانی به دست آورند.
    کلیدواژگان: فنون درمان مرور زندگی، وضعیت شناختی، سالمندان بازنشسته
  • محمد اورکی *، پوران سامی صفحات 34-47
    هدف
    این تحقیق بررسی تاثیر مداخله شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی یکپارچه بر میزان کیفیت زندگی ، وبهزیستی روان شناختی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس میباشد.
    روش
    این مطالعه یک پژوهش نیمه آزمایشی و طرح پژوهش از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل است، جامعه پژوهش آن را کلیه بیماران مبتلا به ام اس که در جامعه ام اس ایران دارای پرونده هستند تشکیل می دهد که از میان آنها ، 30 نفر به روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شدند، سپس گروه آزمایش تحت مداخله قرار گرفت. ابزار گردآوری اطلاعات دو پرسشنامه استاندارد، شامل پرسشنامه کیفیت زندگی خاص بیماران ام اس و پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف و کیز بودکه قبل و بعد از مداخله بوسیله آزمودنی ها تکمیل گردید.
    یافته ها
    تحلیل کو واریانس نشان داد که بین میانگین های نمرات گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون متغیر های بهزیستی روان شناختی وابعاد روانی کیفیت زندگی تفاوت معنی داری وجود دارد(1/00 P˂)
    نتیجه گیری
    مداخله شناختی رفتاری مبتنی بر ذهن آگاهی یکپارچه را می توان به عنوان مداخله روان شناختی ثمر بخش برای افزایش شاخص های بهزیستی روان شناختی و کیفیت زندگی مبتلایان به بیماران مولتیپل اسکلروزیس معرفی کرد
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، کیفیت زندگی، مولتیپل اسکلروزیس
  • فرشته پور محسنی کلوری*، فینا اسلامی صفحات 48-67
    هدف
    سندرم روده تحریک پذیر با وجود شیوع بالا و علائم مشخص، هنوز علت روشنی ندارد. به نظر می رسد عوامل روانشناختی در بروز و تشدید علائم این بیماری نقش قابل توجهی دارند، اما هنوز درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد، هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی بر سلامت روان و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بود.
    روش
    این مطالعه نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود که در آن چهل نفر از بیمارانی که در 6 ماه نخست سال 1394 توسط پزشکان متخصص گوارش شهر اردبیل تشخیص سندرم روده تحریک پذیر دریافت کرده بودند، به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و بگونه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. هر دو گروه به پرسشنامه های کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت و سلامت روانی گلدبرگ پاسخ دادند، سپس گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای برنامه شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی را دریافت نمود و آزمودنی های گروه کنترل هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. هر دو گروه پس از اتمام برنامه مجددا پرسشنامه های پژوهش را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یک راهه و چندمتغیری تحلیل شدند.
    یافته ها
    تحلیل کوواریانس نشان داد که در بیماران گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل کیفیت زندگی و سلامت روانی به طور معناداری بهبود یافته بود (01/0>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد آموزش شناخت درمانی گروهی مبتنی بر ذهن آگاهی در ارتقای سلامت روانی و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر موثر است
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، سلامت روان، کیفیت زندگی، سندرم روده تحریک پذیر
  • علی مقدم زاده، رسول حمایت طلب، امیر حسین مهر صفر* صفحات 68-87
    هدف
    مقیاس اضطراب ورزشی-2، ابزاری است که به وسیله آن می توان میزان اضطراب صفتی رقابتی افراد را سنجید. نسخه اصلی مقیاس، دارای 15 سوال و سه خرده مقیاس اضطراب جسمانی، نگرانی و اختلال تمرکز است. هدف از این تحقیق بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی مقیاس اضطراب ورزشی-2 در ورزشکاران کودک و نوجوان بود.
    روش
    تعداد 358 پرسش نامه به وسیله ورزشکاران 9تا 16 ساله (5/49 درصد پسر و 5/50 درصد دختر) که در رشته های مختلف فعالیت داشتند، تکمیل گردید. برای برآورد روایی سازه سیاهه از چهار مدل رقابتی استفاده شد. جهت ارزیابی مدل های اندازه گیری از تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده گردید. پایایی مقیاس با استفاده از روش آلفای کرونباخ محاسبه گردید. همچنین، برای بررسی پایایی زمانی از روش آزمون- آزمون مجدد استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش نشان داد که نسخه فارسی مقیاس اضطراب ورزشی-2، از ساختار اصلی حمایت کرده و روایی و پایایی مقیاس تایید می گردد.
    نتیجه گیری
    نسخه فارسی مقیاس اضطراب ورزشی-2 برای سنجش اضطراب صفتی رقابتی ورزشکاران با توجه به رده های مختلف سنی، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اضطراب ورزشی، پایایی، روایی، ورزشکار
  • محمد مهدی پسندیده*، لیلا زارع صفحات 88-108
    هدف
    هدف این پژوهش بررسی ابعاد بهزیستی روانشناختی، تاب آوری و شوخ طبعی در بیماران عروق کرونر قلب و افراد سالم بود.
    روش
    این پژوهش از نوع علی – مقایسه ای بود. جامعه آماری آن شامل دو گروه افراد مبتلا به عروق کرونر قلب و حاضر در بیمارستان ها و کیلنیک های تخصصی قلب شهر رشت و گروه افراد سالم که با گروه بیماران همگن بودند. نمونه مورد بررسی شامل 200 نفر(100بیمار عروق کرونر قلب و 100 فرد سالم) بود که به شیوه نمونه گیری در دسترس و به طور مساوی از دو جنس انتخاب شدند. آزمودنی های دو گروه با استفاده از پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی، تاب آوری و شوخ طبعی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که در ابعاد بهزیستی روانشناختی تنها در دو بعد پذیرش و رشد فردی بین دو گروه بیمار و عادی تفاوت معنی داری وجود دارد. در تاب آوری نیز بین دو گروه بیمار و عادی تفاوت معنی دار بود. در نمره کل شوخ طبعی نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه به دست آمد اما این تفاوت در ابعاد آن معنی دار نبود. مقایسه ابعاد شوخ طبعی در مردان بیمار و سالم حاکی از وجود تفاوت معنی دار در تمامی ابعاد آن بود درحالی که در زنان چنین تفاوتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا به عروق کرونری قلب در ابعاد بهزیستی روانشناختی، تاب آوری و شوخ طبعی میانگین کمتری نسبت به افراد سالم دارند.
    کلیدواژگان: بهزیستی روانشناختی، تاب آوری، شوخ طبعی، عروق کرونر قلب
  • احمد علیپور، اکبر رضایی، تورج هاشمی، ناهید یوسف پور* صفحات 125-136
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی رفتار درمانی شناختی متمرکز بر اصلاح سبک زندگی در بهبود علائم حیاتی و بهزیستی روانشناختی بیماران کرونر قلبی انجام شد.
    روش
    روش تحقیق حاضر نیمه آزمایشی بود. طرح پژوهشی به صورت پیش آزمون، پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران قلبی عروقی شهر تبریز در سه ماهه اول سال 1393 بود. نمونه بیماران پژوهش را، 40 نفر از بین افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی که از فروردین تا خرداد سال 1393 به بیمارستان مدنی تبریز مراجعه کرده بودند، تشکیل دادند. در این پژوهش ابتدا از نمونه گیری هدفمند استفاده و سپس از نمونه گیری تصادفی برای جایگزینی در گروه های آزمایش و کنترل استفاده شد. گروه آزمایشی با رفتار درمانی شناختی متمرکز بر اصلاح سبک زندگی به مدت هشت جلسه آموزش دیدند. از هر دو گروه آزمایش و کنترل پیش آزمون و پس آزمون گرفته شد. ابزار تحقیق، پرسشنامه های بهزیستی روانشناختی و پرسشنامه علایم حیاتی بود. برای تحلیل داده ها از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین گروه کنترل و آزمایش از نظر بهبود علائم حیاتی و بهزیستی روانشناختی تفاوت وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد روش رفتار درمانی شناختی متمرکز بر اصلاح سبک زندگی در بهبود علائم حیاتی و افزایش بهزیستی روانشناختی بیماران کرونر قلبی موثر است.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی شناختی متمرکز بر اصلاح سبک زندگی، علائم حیاتی، بهزیستی روانشناختی، بیماران کرونر قلبی
  • الهام زمانی*، عبدالله معتمدی، مریم بختیاری صفحات 152-167
    هدف
    این پژوهش، با هدف بررسی اثربخشی درمان گروهی پذیرش و تعهد بر کاهش اضطراب مبتلایان به ام.اس انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش، شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش، اعضای جامعه حمایت از بیماران ام.اس شهر تهران و حجم نمونه شامل 30 نفر بود که به شیوه ی نمونه گیری در دسترس از میان اعضا جامعه ی ام.اس انتخاب شدند و بطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. در مرحله ی پیش آزمون از پرسشنامه اضطراب بک برای سنجش میزان اضطراب مبتلایان استفاده شد. گروه آزمایش جلسات درمانی را به مدت 8 جلسه ی یک ساعت و نیمه دو بار در هفته دریافت کردند اما گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. در مرحله ی پس آزمون و پیگیری سه ماهه، مجددا پرسشنامه اضطراب بک برای هر دو گروه اجرا شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان داد کاهش نمرات اضطراب گروه آزمایش در مرحله ی پس آزمون در مقایسه با گروه کنترل معنادار بود و نیز اثر درمانی ACT در پیگیری 3 ماهه تداوم داشت(P<0.01). نتایج روشن ساخت که درمان پذیرش و تعهد، درمانی موثر در کاهش اضطراب مبتلایان به ام.اس است.
    نتیجه گیری
    روان درمانی پذیرش و تعهد می تواند به عنوان برنامه ی مداخله ای در مراکز مربوط به بیماران ام.اس مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: درمان گروهی پذیرش و تعهد، اضطراب، ام اس
|
  • Khadije Salmani *, Sanaz Sadat Nematollahzadeh Mahani, Sara Shahbazi, Zohre Ostovar, Leila Ganji Pages 5-20
    Aim: Breast cancer is the most common cancer and Prtlfattryn and in terms of emotional and psychological affects women more than other cancers. The aim of this study was to compare the styles documents, spiritual experiences and resilience of women with breast cancer in healthy women respectively
    Methods
    The study of causal - comparative on all women with breast cancer (n = 50) and healthy women (n = 50) referred to Imam Khomeini hospital in Tehran. Sampling of the type available and the two groups regarding demographic characteristics were compared. Styles Questionnaire for data collection documents daily spiritual experiences scale and scale Tabavry Kanr and Davidson were used. Research data were analyzed with independent t tests and multivariate analysis of variance
    Results
    The results showed that between styles documents and its components in pleasant and unpleasant events in women with breast cancer in healthy women there are differences (P
    Conclusion
    The results of the study could be found that documentation styles, spiritual experiences and TabVry as the three factors on breast cancer patients considered therefore seem to be holding and positive educational courses such as supportive psychotherapy, cognitive therapy and behavioral therapy-based therapy for women with breast cancer treatment is suggested to managers and directors
    Keywords: Resilience, spiritual experiences, breast cancer, styles documents
  • Majid Safarinia *, Sheyda Sharifi Saki, Hadi Ahmadi Pages 21-33
    Objective
    Reviewing memories in a Verbal or non-verbal ways is a type of interpersonal communication that elderlies or patients with cognitive disorders by expressing their feelings find an opportunity for social and professional interactions. The purpose of this study is analyzing the effectiveness of treatment techniques of life revision on cognitive status of retired men in Tehran.
    Method
    The population of this research contains retired men who are going to Buali Park in Tehran. Among these people, we selected 30 of them who were interested in participating in the study and their adjustment score were average and low, they were randomly selected and divided into experimental and control groups (each group 15 members). Both groups answered the MMSE criteria before and after the training course.
    Results
    Covariance analysis showed that there is a significant difference between mean of experimental and control groups. Therefore the method of treatment techniques of life revision on cognitive status of retired men in Tehran was effective.
    Conclusion
    Life revision is a treatment process that helps retired people to reflect their events and experiences in the past with pleasure and joy and reach to a mental stability.
    Keywords: Treatment techniques of life revision, Cognitive status, Retired elderlies
  • Mohammad Oraki *, Puran Sami Pages 34-47
    Objective
    the purpose of this research is studying of : Mindfulness Integrated Behavior- Cognitive Therapy Effect on psychological well-being, quality of life among multiple sclerosis patients.
    Method
    Materials And Methods
    This research is a quasi-experimental design of which the corpus is all multiple sclerosis patients that have a file at MS Society of Iran. Of these30 were selected by Voluntary sampling and were randomly divided into two groups: experimental and control group , then testing group were under Mindfulness- Integrated Cognitive Behavior Therapy. Instruments that used is quality of life’ 54 items, and psychological well-being questionnaires that completed by patients. Behavior- Cognitive Therapy based on Mindfulness was used to the experimental group. After completion of the process both experimental and control groups were filled in the questionnaires again .data were then analyzed using Co-variance test (Ancova and Mancova).
    Results
    Multi-variable covariance(Ancova and Mancova) analyze showed that there was a significant difference among two groups in the case of psychological well-being and quality of life in MS patients in psychological dimension (p
    Conclusion
    Mindfulness- Integrated Cognitive Behavior Therapy may increase psychological well-being in MS patients and also improves quality of life in MS patients in psychological dimension.
    Keywords: Multiple sclerosis, psychological wellbeing, quality of life
  • Fereshte Pourmohseni Koluri*, Fina Eslami Pages 48-67
    Object: Despite of prevalent and clear signs of irritable bowel syndrome (IBS), the causes of this illness is still unclear. It seems mental factors contribute in severity and incident of this illness, But still there is no cure for this disease The aim of this study was to investigate effectiveness of group cognitive therapy based on mindfulness on mental health and quality of life of patients with bowel irritating syndrome.
    Method
    This research was semi-experimental design pretest-posttest with control group that subjects were 40 people who diagnosed by physician as BIS that selected by available sampling method. And randomly assigned in experimental and control groups. Then two groups answered general health and quality of life questionnaires. Experimental group received 8 sessions of 90 –minute’s group cognitive therapy based on mindfulness and the control group did not receive any treatment. Both groups completed questionnaires after completing the treatment again. Data analyzed by Analysis of univariate and Multivariate Covariance.
    Results
    Analysis of univariate and Multivariate Covariance revealed mental health and quality of life effectively higher in experimental group compared to the control group (p
    Conclusion
    The findings have showed the group cognitive therapy based on mindfulness promote mental health and improve quality of life of patient with irritable bowel syndrome.
    Keywords: Group cognitive therapy based on mindfulness, mental health, quality of life, irritable bowel syndrome
  • Ali Moghada Zadeh, Rasoul Hemayattalab, Amir Hosein Mehrsafar* Pages 68-87
    Purpose
    The Sport Anxiety Scale-2 (SAS-2) is a tool by which we can measure the level of trait competitive anxiety. The original form included 15 questions and three subscales included: Somatic, Worry, and concentration distraction. The aim of this study was to examine of validity and reliability of Persian version of sport anxiety scale-2 in children and teenager athletes.
    Methodology
    358 questionnaires were completed by 9-16 years-old athletes (%49.5 boy and %50.5 girl) who took part in different fields. Construct validity were used to estimate four competing models. Confirmatory factor analyses (CFA) were conducted to assess the proposed models. The scale reliability was calculated by using of the Choronbach's alpha method. Also, to examine temporal reliability, test–retest method was used.
    Result
    The result showed that Persian version of sport anxiety scale-2 provided support structure of original form and validity and reliability were confirmed.
    Conclusion
    Persian version of sport anxiety scale-2 can be recommended to measure athlete trait competitive anxiety according to different ages
    Keywords: Athlete, Reliability, Sport anxiety, Validity
  • Mohammad Mehdi Pasandideh *, Leila Zare Pages 88-108
    Objective
    This research aims at shedding light on well-being psychiatric aspects of resiliency and sense of humour between patients who suffer from coronary artery disease and healthy individuals.
    Method
    The methodology employed is ex-post facto and the study population includes two groups of patients and healthy individuals who live in Rasht. The samples under investigation consist of two hundred participants (one hundred individuals who suffer from coronary artery disease and one hundred healthy individuals) who were examined using Well-being Organisationresiliency and sense of humour questionnaire. Data analysis was conducted using SPSS-ver20, descriptive statistics and variance analysis.
    Results
    According to results obtained, it is proved that there is a significant difference between the two above mentioned groups from a psychiatric perspective of well- being. Regarding the gender of the two groups, it is shown that there is also a meaningful difference between the patients and healthy individuals. Considering resiliency, it is revealed that there is a meaningful difference between the two groups, but there is no significant difference between female patients and female non-patients.
    Conclusion
    the findings of the research indicate that from the psychiatric aspect of well- being, patients who suffer from coronary artery disease have less average of resiliency and sense of humour in comparison to healthy individuals and gender is an important aspect of it as well.
    Keywords: Psychological wellbeing, resilience, humor, coronary heart disease
  • Ahmad Alipour, Akbar Rezai, Touraj Hashemi, Nahid Yousefpour * Pages 125-136
    Objective
    this study aimed to investigate the effectiveness of cognitive behavioral therapy focused on lifestyle modification to increase monitoring vital signs and coronary heart disease and psychological well-being.
    Method
    This study method was semi experimental Research projects was pretest-post test with control group. The study sample included all patients with cardiovascular disease of Tabriz city in the first quarter of 1393. Sample study contained (40person) among people with cardiovascular patients from April to June 1393 who referred to Madani Hospital Tabriz. In this study, the first phase of random sampling was used and later on the experimental and control groups were used. The experimental group received training with cognitive behavioral therapy focused on lifestyle modification. Both groups were tested for the pre-test and post-test. A questionnaire based on the psychological well-being and a demographic chart armistice was used in this survey. To analyze the data, the mean and standard deviation, standard error of the mean and the analytical method was used for multivariate analysis of covariance.
    Results
    The findings showed that there were diference between experimental and control groups in improvement of vital signs and psychological well-being.
    Conclusion
    The results indicated that cognitive behavioral therapy focused on lifestyle modification to increase monitoring vital signs and psychological well-being of patients with coronary artery disease.
    Keywords: cognitive behavioral therapy focused on lifestyle modification, vital signs, psychological well-being, coronary
  • Elham Zamani *, Abdollah Moatamedy, Maryam Bakhtiari Pages 152-167
    Objective
    acceptance and commitment therapy is a third generation behavioral therapy that uses mindfulness skills, acceptance and cognitive defusion in order to achieve psychological flexibility. The main purpose of this research was to evaluate the effectiveness of acceptance and commitment therapy on anxiety in patients with Multiple Sclerosis( MS).
    Method
    This research was carried out based on questionnaire survey and Beck Anxiety Inventory. The method of the experimental design of pretest - posttest control group design was used. The respondents of the survey were chosen from members of MS community of Tehran and randomly classified in two experimental/control groups. In pre-test the severity of anxiety was assessed by Beck Anxiety Inventory. The experimental group received 8 , one and half hour-sessions of ACT twice a week for a month but the control group did not receive any intervention. Again in post-test and 3 month follow up BAI was conducted.
    Results
    The findings of this study showed significant differences between control and experimental groups. Acceptance and commitment therapy has a significant effect on reducing anxiety in multiple sclerosis.
    Conclusion
    It can be concluded that acceptance and commitment therapy is effective in reducing anxiety in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Acceptance, commitment group therapy, Anxiety, Multiple sclerosis